zaterdag 9 april 2011

Appelmuffins


225 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
1 theelepel nootmuskaat
3 eetlepels suiker
155 gram ongezouten boter
3 eetlepels honing
2 eieren
1,7 dl melk
3 groene appels, geschild en in kleine stukjes snijden
1 theelepel kaneel, extra
2 eetlepels suiker, extra

De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Muffinvorm bekleden met papieren vormpjes.
Bakmeel, bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en suiker in een grote kom zeven en een kuiltje in het midden maken.
De boter en honing in een steelpannetje op laag vuur laten smelten, blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Van het vuur halen. De eieren en de melk in een kommetje loskloppen.
Het botermengsel, het eiermengsel en de stukjes appel in het kuiltje bij de droge ingrediënten doen. Met een metalen lepel roeren tot alles gemengd is. Niet te lang roeren, het beslag moet iets klonterig zijn.
Het mengsel in de vormpjes scheppen. Elk vormpje voor ca. driekwart vullen. Bestrooien met het mengsel van de extra kaneel en suiker. Bak ze 20-25 minuten gaar.
De muffins 10 minuten in de bakvorm laten voor u ze op een rooster legt om af te koelen.

Ik heb gezien en gelezen dat je vormpjes heel makkelijk kunt vullen met een ijsschep. Dat wil ik nog een keer uitproberen als ik een nieuwe ijsschep heb.

1 opmerking: