vrijdag 6 januari 2012

Spitskoolstamppot met chorizo en kaassaus

De ingrediënten voor een lekkere stamppot. Deze gezien op de makkelijke keuken van 24Kitchen.

1 kg kruimige aardappelen
1 spitskool (700 gram)
100 ml melk
40 gram boter
40 gram bloem
500 ml magere melk (ik heb gewoon halfvolle genomen)
125 gram geraspte oude kaas (ik had nog wat Beemster meesterkeuze)
200 gram chorizo
zout en versgemalen peper.

De spitskool stamppot:
• Schil de aardappels en snijd ze door de helft.
• Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
• Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de rest in dunne reepjes.
• Voeg de spitskool circa de laatste 5 minuten toe aan de aardappels.
• Afgieten, droog stomen en pureren.
• Verwarm de melk in een pan en smelt 10 gram boter erbij.
• Roer dit samen door de puree.
• Breng op smaak met zout en peper.
De kaassaus:
• Verwarm een pan en smelt hierin 30 gram boter, laat deze uitbruisen en roer de bloem erdoor.
• Laat het mengsel in circa 3 minuten garen en voeg al roerende de magere melk toe.
• Breng de saus aan de kook, zet het vuur lager en voeg de geraspte kaas toe.
• Blijf roeren tot de kaas opgelost is.
• Breng de saus op smaak met zout en peper.
De chorizo:
• Snijd de chorizo in blokjes.
• Verwarm een koekenpan en bak hierin de chorizo blokjes krokant.
• Laat ze uitlekken op keukenpapier en spatel door de puree.

Kortom een heerlijke stamppot met een zalige kaassaus. Wij waren er erg blij mee.

1 opmerking:

  1. Ziet er erg smakkelijk uit.Ben gelijk volger geworden je laat het wel erg leuk er uit zien al dat lekkers.Mijn complimenten

    BeantwoordenVerwijderen