zondag 28 november 2010

Zalm-preipasteitjes

Zalm-preipasteitjes




6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 el sesamzaad
1 el olijfolie
1 kleine prei, fijngesneden
60 gr gerookte zalm, fijngesneden
2 eieren
60 ml crème fraiche
60 ml slagroom
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 el fijngehakte vers basilicum
Gemalen zwarte peper, vers uit de molen

Oven voorverwarmen op 200°C. Vormpjes van 10 cm doorsnee licht invetten met gesmolten boter of olie. Sesamzaad over het deeg strooien en met een deegroller voorzichtig in het deeg drukken.
Rondjes uitsnijden en vormen bekleden. Afdekken met vetvrij papier. Vormen vullen met gedroogde boenen of rijst en 10 minuten in de koelkast zetten.
De vormpjes 10 minuten bakken, papier en bonen verwijderen en nog 5 minuten bakken. Is het deeg in het midden gerezen, druk het dan naar beneden. Oven lager zetten op 180°C.
Olie in koekenpan verhitten, prei toevoegen en al roeren op laag vuur de prei zacht bakken. Van het vuur nemen en iets af laten koelen. Prei over de vormen verdelen en zalm erop scheppen.
Klop de eieren, crème fraiche en slagroom tot een glad mengsel. Kaas, basilicum en peper erdoor roeren. Langzaam op de zalm schenken.
Ca. 15-20 minuten bakken tot de vulling stevig en lichtbruin is.

Ik heb ze in mini-uitvoering gemaakt, zoals je op de foto kunt zien. Dan is de hoeveel vulling precies genoeg voor 24 stuks.
Ook heb ik geen bladerdeeg gemaakt, maar een eigen deeg gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen