donderdag 9 december 2010

Chocolate cookies

Gisteren op de BBC Nigel Slater's Simple Suppers gekeken, heerlijke recepten en ideeën. En ook deze koekjes gevonden. Vandaag op stap naar de molens van Rotterdam en Vlaardingen geweest en allerlei ingrediënten gekocht. Nu nog even in elkaar draaien (hahaha).
Vooruit hier het recept, eerlijk gepikt op de site van de BBC.

200 gram goede kwaliteit pure chocolade (70%)
75 gram boter
225 lichte mucovado suiker
2 eieren
vanille extract
50 gram blanke hazelnoten
150 gram zelfrijzend bakmeel

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Breek de chocolade in stukjes in een vuurvaste glazen schaal. Zet de schaal op een pan met zacht kokend water en laat het water de glazen schaal bereiken. Laat de chocolade smelten. Kom niet in de verleiding om te roeren, hooguit de chocola wat nog niet gesmolten is, onder duwen. Haal van het vuur af, zodra alle chocolade is gesmolten.
Meng boter en suiker in de keukenmachine tot het zacht en romig is. De eieren en het vanille extract in een klein schaaltje doen en eventjes loskloppen. Voeg dit geleidelijk toe aan het boter-suiker mengsel en daarna de gesmolten chocolade. Blijf wel voortdurend kloppen.
De helft van de hazelnoten malen tot je kleine broodkruimels krijgt, de andere helft grof hakken. Doe de hazelnoten en de bloem bij het mengsel. Zodra alles goed gemengd is stop je met roeren.
Op je bakblik leg je wat bakpapier en hierop schep grote eetlepels deeg, het deeg niet platdrukken. Je hebt genoeg deeg voor ongeveer 12 cookies.
Bak ze 10-12 minuten in de warme oven. De cookies zullen zijn uitgelopen en zacht zijn als je ze aanraakt. Zet het bakblik apart en laat ze enigszins afkoelen. Zodra je ze van het bakblik kunt afhalen, zonder te breken, verplaats ze dan naar een rooster om ze te laten afkoelen.

1 opmerking:

  1. Leuke Blog mama en dat is ook goed Gebruiken als tip. bij mij staat de Molen zelf.

    Groetjes van Coen.

    BeantwoordenVerwijderen