woensdag 31 oktober 2012

Eenvoudige jamkoekjes


Eerste bakplaat uit de oven.




Ingrediënten
  • 1 vanillestokje
  • 265 g boter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 280 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 100 g frambozenjam

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer met de mixer de boter, vanillemerg en de basterdsuiker luchtig. Roer het ei en de eidooier door het botermengsel. Meng de bloem met bakpoeder en zout. Kneed het bloemmengsel beetje bij beetje door de boter tot er een egaal deeg ontstaat en rol het deeg tot een pil. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snijd de pil in circa 30 gelijke plakjes en rol de plakjes tot bolletjes. Verdeel de bolletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze met je handpalm iets plat. Druk met je vinger een kuiltje in het deeg. Roer de jam los en lepel de jam in de kuiltjes. Bak de koekjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Bron: Rudolph's bakery, 24 Kitchen

Klaar om in de oven te gaan.
 

1 opmerking:

  1. Die zien er super heerlijk uit !!
    Je sneeuwpopje uit je vorig bericht is ook al een dotje.

    BeantwoordenVerwijderen