Dit jaar wilde ik geen kerstkransjes bakken, maar toen ik bij de bakkers zag hoe duur lekkere kerstkransjes zijn, ben ik toch maar overstag gegaan. Foto's volgen nog, maar hier is alvast het recept.
Kerstkransjes
200 gram boter
140 gram witte basterdsuiker
10 gram melk
3 gram zout
1/2 geraspte schil van een citroen
300 gram Zeeuws bloem
3 gram bakpoeder
1 geklopt ei
200 gram amandelschaafsel
10 gram kristalsuiker
Meng de boter met de basterdsuiker, melk en het zout. Kneed de citroenschil erdoor. Daarna de bloem met het bakpoeder. Maak er een samenhangende bal van en laat dit 1 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak, ongeveer 3 mm dik. Steek er dan kerstkransjes uit. Bestrijk deze met ei, doop het daarna in het amandelschaafsel. Strooi er daarna kristalsuiker over.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bak ze in 20 minuten goudbruin.
Kerstkransjes
200 gram boter
140 gram witte basterdsuiker
10 gram melk
3 gram zout
1/2 geraspte schil van een citroen
300 gram Zeeuws bloem
3 gram bakpoeder
1 geklopt ei
200 gram amandelschaafsel
10 gram kristalsuiker
Meng de boter met de basterdsuiker, melk en het zout. Kneed de citroenschil erdoor. Daarna de bloem met het bakpoeder. Maak er een samenhangende bal van en laat dit 1 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak, ongeveer 3 mm dik. Steek er dan kerstkransjes uit. Bestrijk deze met ei, doop het daarna in het amandelschaafsel. Strooi er daarna kristalsuiker over.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bak ze in 20 minuten goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten