zondag 10 januari 2010

Yorkshire Pudding

Yorkshire Pudding is geen pudding zoals wij denken. Dit is een soort pannenkoekenbeslag wat in een hele hete oven gebakken wordt. Na een aantal jaren van vergetelheid, kwamen wij in december bij Morrisons te eten in Engeland. Hier konden wij voor iets meer dan 8 pond twee warme maaltijden bestellen en dit bestond uit Roastbeef, Yorkshire Pudding, aardappels, geroosterde aardappels, erwten en worteltjes. Een behoorlijk grote maaltijd. Hierdoor werden wij weer herinnerd aan Yorkshire Pudding. Dus vandaag hebben wij dus Yorkshire Pudding gegeten.
Om het zelf te maken heb je het volgende nodig

olie, ongeveer 25 gram
100 gram bloem
flinke snuf zout
1 ei
250 ml melk (of 125 ml melk, 125 nl water)

Doe de olie in je bakvorm en zet dit in de oven op 220 graad Celsius,
Meng de bloem met het zout, maak een kuiltje in het midden en doe hierin het ei en wat melk. Mix langzaam de bloem erbij, blijf roeren om het mengsel vloeibaar te houden. Voeg geleidelijk de helft van de melk toe. Flink kloppen en dan de rest van de melk toeveogen.
Als de olie heel heet is (rook komt eraf) giet je beslag in de bakvorm en bak dit 20-30 minuten. Je zult zien dat het deeg langzaam omhoog komt.

Vandaag aten we er draadjesvlees bij en doperwten. De jongens hebben gesmuld.


1 opmerking: