dinsdag 26 oktober 2010

Chocolate chip broodpudding

Ingrediënten
  • Boter, om in te vetten
  • 250 g oud brood, in stukjes van 3 cm
  • 100 g chocolade stukjes (puur of melk)
  • 3 eieren
  • 40 g lichte basterd suiker
  • 2 eetlepels rum (mag je weglaten)
  • 125 ml slagroom
  • 500 ml melk
  • 4 theelepels rietsuiker
  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een bakblik in met wat boter.
  2. Doe de broodstukjes in de schaal. Verdeel de chocolade stukjes over het brood.
  3. Mix de eieren, basterdsuiker, rum, slagroom en melk samen in een kom. Schenk dit mengsel langzaam over de broodstukjes.
  4. Laat dit 20 minuten intrekken, Strooi de rietsuiker er overheen en zet dit in de oven voor 40-50 minuten. (Als je oven ongelijk bruin bakt, is het beter om je schaal halverwege te keren.)
  5. De pudding is klaar als de custard dik is.
  6. Laat de schaal even staan voor het serveren, als het je lukt. De geur van het bakken is overweldigend en wachten kan erg moeilijk zijn

2 opmerkingen:

  1. Hoi Liesbeth,

    Wat ziet dat er weer lekker uit. Hadden we nu maar een geur pc lol. Enne tis me gelukt hoor volg je nu.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er lekker uit. Ga ik binnekort eens proberen.

    Groetjes Frea

    BeantwoordenVerwijderen