450 gram witte bloem, wat extra voor verwerken
7 gram droge gist
1½ theelepel zout
250-275 ml warm water
Plantaardige olie om in te vetten
2 eetlepels extra virgin olijfolie
2 eetlepels zeezout
2 eetlepels vers gemalen zwarte peper
Bebloem 2 bakplaten met de extra bloem.
In een grote kom doe je de bloem, gist en zout en genoeg water om een zacht, maar niet kleverig deeg te maken. Kneed dit 10 minuten met de hand op een licht bebloemd werkvlak of 5 minuten in een keukenmachine met deeghaak.
Verdeel het deeg in 12 gelijke porties, elk portie weegt ongeveer 60 gram. Maak er kleine balletjes van en rol dan een stengel van ongeveer 25 x 2 cm. Probeer om de stengel gelijk van vorm te krijgen.
Voor de afwisseling kun je de helft van de stengels doormidden snijden, op een klein stukje na en maak dan een vlechtje van het deeg.
Leg de stengels op de geprepareerde bakblikken, 4 cm ertussen houden.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bedek de stengels met een stukje huishoudfolie, waar je wat olie over hebt gesmeerd en laat ze rijzen in ongeveer 30 minuten tot ze dubbeldik zijn geworden.
Verwijder dan de folie en smeer ze in met wat olijfolie en over de helft van de stengels strooi je zeezout en de andere helft maal je peper overheen.
Bak de stengels in 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaten.
Het deeg maken in de machine |
Klaar met rollen en vlechten, nu rijzen |
Klaar om de oven in te gaan. |
oh heerlijk, koppie soep erbij en je hebt een super maaltijd. Lekker voor in het weekend!!
BeantwoordenVerwijderenKan je ook Egyptische broodjes bakken,.... zie mijn blog
Hmmm...lekker! Ga ik eens kijken of me dat van het weekend lukt! Ik zou net als jij ook zout/peper en kaas erop doen, lekker! Groetjes, Jo
BeantwoordenVerwijderenWat zien ze er lekker uit zo!!! Liesbeth Ik ga gauw ook eens brood stengels bakken met jou recept.
BeantwoordenVerwijderengroetjes van Nandia