zaterdag 16 april 2011

Kokostaartje

In navolging van een aantal andere enthousiaste bloggers die ook het banketbakkersboek van Cees Holtkamp hebben, heb ik mij ook gewaagd aan een heel smakelijk taartje, wat snel gemaakt is. En haast nog sneller op!


 240 gram geraspte kokos
240 gram basterdsuiker
30 gram bloem
150 gram melk
60 gram roomboter
1 ei
Snufje zout
50 gram amandelschaafsel
Abrikozenmoes

Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de kokos, de basterdsuiker en de bloem.
Verhit de melk met de boter tot de boter is gesmolten en roer dit door het kokosmengsel. Meng ten slotte het losgeklopte ei en het zout erdoor.
Vet een springvorm van 20 cm Ø in met boter. Giet het beslag in de vorm. Strooi het amandelschaafsel ervoer.
Bak het taartje 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Bestrijk de taart na het bakken met de verwarmde abrikozenmoes.

Abrikozenmoes

250 gram gedroogde abrikozen
250 gram water
175 gram geleisuiker
175 gram suiker

Laat de abrikozen minsten één uur wel in het water. Voeg daarna de geleisuiker en de kristalsuiker toe en breng het geheel aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken en pureer tot moes.
Gebruik waar nodig in het recept.

Als de moes te dik is kan hij worden verdund met een paar druppels water.

Wat ik de volgende keer ga doen, is de springvorm bekleden met wat ouwel. Het is een heel plakkerig taartje, maar ontzettend lekker.
Ouwel werkt dus niet goed voor de onderkant. Daar ga ik dus bakfolie of bakpapier voor gebruiken!

2 opmerkingen:

  1. Wow...klinkt lekker. Misschien volgende week proberen te maken, als ik jarig ben! Groetjes, Jo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Liesbeth,
    Ik doe altijd bij alle taartjes die ik bak bakpapier op de bodem van de springvorm.
    Maar lekker was hij wel hè!
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen