Madeleines
150 gram boter
3 eieren
150 gram fijne suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
½ theelepel bakpoeder
1 citroenschil geraspt
Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een madeleine bakvorm licht in en bestuif met wat bloem
Smelt de boter in een kleine pan en laat eventjes afkoelen. Doe de eieren en de suiker in een kom en klop tot dit licht en dik is. Zeef half van de bloem met de bakpoeder bij het eimengsel en schep dit voorzichtig door elkaar heen. Meng ook de citroenrasp erdoor.
Schenk half van de gesmolten voorzichtig aan de zijkant erbij en roer dit samen. Ga verder met de rest van de bloem en daarna de rest van de boter.
Schep het beslag in de vormpjes tot ze vol zijn. Bak ze in de voorverwarmde oven 8-10 minuten tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.Haal ze voorzichtig uit de vorm met een klein palet mes. Laat ze afkoelen op een rooster.
Vet de vorm weer licht in en bestuif met de bloem. Herhaal dit tot het beslag op is.
Gevuld en klaar om de oven in te schuiven |
Gebakken! |
Ziet er goed uit! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten