vrijdag 22 april 2011

Madeleines

Deze stonden al lang op mijn lijstje om te maken, maar durfde eigenlijk de recepten niet aan die ik vond. Tot ik het boek Mary Berry's ultimate cake book vond. Dit is een boek uit 1994 van de BBC, waar een tv programma bij hoorde. En nu heb ik ze dan ook gemaakt. Ze smaken heerlijk en het is geen moeilijk recept.


Madeleines

150 gram boter
3 eieren
150 gram fijne suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
½ theelepel bakpoeder
1 citroenschil geraspt

Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een madeleine bakvorm licht in en bestuif met wat bloem

Smelt de boter in een kleine pan en laat eventjes afkoelen. Doe de eieren en de suiker in een kom en klop tot dit licht en dik is. Zeef half van de bloem met de bakpoeder bij het eimengsel en schep dit voorzichtig door elkaar heen. Meng ook de citroenrasp erdoor.
Schenk half van de gesmolten voorzichtig aan de zijkant erbij en roer dit samen. Ga verder met de rest van de bloem en daarna de rest van de boter.
Schep het beslag in de vormpjes tot ze vol zijn. Bak ze in de voorverwarmde oven 8-10 minuten tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.Haal ze voorzichtig uit de vorm met een klein palet mes. Laat ze afkoelen op een rooster.
Vet de vorm weer licht in en bestuif met de bloem. Herhaal dit tot het beslag op is.

Gevuld en klaar om de oven in te schuiven

Gebakken!

Ziet er goed uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen