Voor de dumplings (gnocchi).
200 gram bloem en wat extra voor bestuiven
225 gram ricotta
3 eidooiers
30 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
snuf vers geraspte nootmuskaat
zout en vers gemalen zwarte peper
Voor de saus
6 eetlepels olijfolie
3 knoflookteentjes, geschild en in dikke schijfjes gesneden
1 chili peper, fijn gesneden
2 x 400 gram tomaten in blik, elke tomaat doormidden
wat basilicum
Meng de bloem, ricotta, eidooiers, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, zout en peper door elkaar in een grote kom en vorm een zacht, vochtig deeg.
Haal het deeg uit de kom en kneed dit nog 3-5 minuten op een bebloemd werkvlak. Rol het deeg in lange dunne rolletjes en snijd er dumplings van, ongeveer 2 cm lang.
Kook deze in een een grote pan met kokend zout water voor ongeveer 3-4 minuten.
Ondertussen begin je met de saus. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de knoflookschijfjes en chilipeper 1 minuutje. Haal de pan van het vuur en voeg de blikken tomaten toe, voorzichtig, want dit kan spatten.
Zet de pan terug op het vuur en breng aan de kook en laat dit 5 minuten sudderen.
Haal de dumplings met een schuimpan uit het kokende water en leg ze in de tomatensaus.
Om te serveren doe je de tomatendumplings in een kom, rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en basilicumblaadjes.
De deegreepjes |
Gesneden tot dumplings (gnocchi) |
In de saus. |
1 woord heerlijk! Ik ben in augustus door China getrokken en heb op meerdere plekken Dumplings en verschillende soorten Dim Sum gegeten. Vooral in Nanjing en Beijing hadden ze echt super lekkere dumplings. Heb online geprobeerd wat recepten in het Nederlands te vinden maar kan er niet zoveel vinden… hebben andere hier wat ervaring mee? Heb een paar recepten gevonden op http://www.dumplings.eu Als iemand anders nog wat websites weet of misschien een lekkere toko in de buurt van Den Haag. Laat het dan even weten :-)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Willem