Ik vond het altijd al erg leuk om Gino bezig te zien in Ready Steady Cook, en nu heb ik het boek dan maar gekocht. Ik heb wel de Engelse versie, maar gebruik de vertaling van Caroline. (Scheelt mij weer werk, hahaha).
Ingrediënten:
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 1 flinke wortel, geschrapt en fijngehakt
- 500 g mager rundergehakt
- 400 g tomaten passata
- zout / peper
- 300 g gedroogde spaghetti
- 4 grote eieren
- 4 el fijngesneden platte peterselie
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g rucola
Bereiden:
1. Verhit 2 el olie in een braadpan en smoor ui en wortel onder af en toe roeren in 5 min. glazig.
2. Doe het gehakt in de pan en roerbak 5 min. tot het is gekleurd.
3. Voeg de passata toe met zout en versgemalen peper naar smaak en smoor alles onder af en toe roeren een minuut of tien.
4. Kook intussen de pasta in een grote pan met royaal kokend water met zout beetgaar. Giet af en doe in de pan met gehaktsaus.. Roer alles goed door elkaar en laat afkoelen. Verwarm de heteluchtoven voor op 180' C
5. Breek de eieren in de pan met saus en pasta en voeg de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer alles grondig door elkaar.
6. Vet een ondiepe bakvorm van 28 cm doorsnee en met een 5 cm hoge rand in met olie (ik heb een springvorm gebruikt van 24 cm). Stort het pastamengsel in de vorm en strijk het er gelijkmatig in uit.
7. Bak de frittata 25 - 30 minuten in het midden van de oven tot hij stevig en knapperig is. Neem de vorm uit de oven en laat de frittata 5 min. rusten.
8. Stort de frittata op een schaal en strooi de rucola erop. Je kunt hem warm of koud eten.
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 1 flinke wortel, geschrapt en fijngehakt
- 500 g mager rundergehakt
- 400 g tomaten passata
- zout / peper
- 300 g gedroogde spaghetti
- 4 grote eieren
- 4 el fijngesneden platte peterselie
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g rucola
Bereiden:
1. Verhit 2 el olie in een braadpan en smoor ui en wortel onder af en toe roeren in 5 min. glazig.
2. Doe het gehakt in de pan en roerbak 5 min. tot het is gekleurd.
3. Voeg de passata toe met zout en versgemalen peper naar smaak en smoor alles onder af en toe roeren een minuut of tien.
4. Kook intussen de pasta in een grote pan met royaal kokend water met zout beetgaar. Giet af en doe in de pan met gehaktsaus.. Roer alles goed door elkaar en laat afkoelen. Verwarm de heteluchtoven voor op 180' C
5. Breek de eieren in de pan met saus en pasta en voeg de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer alles grondig door elkaar.
6. Vet een ondiepe bakvorm van 28 cm doorsnee en met een 5 cm hoge rand in met olie (ik heb een springvorm gebruikt van 24 cm). Stort het pastamengsel in de vorm en strijk het er gelijkmatig in uit.
7. Bak de frittata 25 - 30 minuten in het midden van de oven tot hij stevig en knapperig is. Neem de vorm uit de oven en laat de frittata 5 min. rusten.
8. Stort de frittata op een schaal en strooi de rucola erop. Je kunt hem warm of koud eten.
Zo kwam de frittata uit de oven. Hij ging schoon op en de jongens vonden het zeker voor herhaling vatbaar. Wij trouwens ook en zelfs de fysiotherapeut die een stuk kreeg gisteren.
Het recept is voor 6 personen en is maar 510 calorieën per persoon.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten