zaterdag 27 augustus 2011

Bladerdeegflapjes met ui en kaas.

500 gram bladerdeeg (ik had een pakje van Koopmans roomboterbladerdeeg)
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
2 grote eieren, losgeklopt
200 gram ricotta
60 gram geraspte mozzarella
50 gram geraspte belegen Goudse kaas
zout en versgemalen peper
1 groot ei, losgeklopt

Verwarm de oven voor op 190 graden C. Verhit de olijfolie en een middelgrote koekenpan. Fruit de ui in circa 10 minuten gaar en goudbruin. Neem van het vuur.

Vermeng in een middelgrote kom de eieren met de drie soorten kaas en de ui. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 1/2 cm dikte.

Steek met een uitsteekvormpje van 13 cm doorsnee cirkels uit de deeglap. U moet uit 500 gram deeg 8 cirkels kunnen steken. Bestrijk de bovenrand van elk lapje met een deegkwastje met water. Schep 2 eetlepels vulling op de onderste helft van de deeglapjes en sla de bovenkant over de vulling heen. Druk de rand met de tanden van een vork stevig op elkaar.

Bestrijk de bovenkant van de flapjes met losgeklopt ei en maak aan de bovenkant 1 tot 2 kerven. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze op de middelste richel van de oven. Bak de flapjes 25 minuten tot de vulling heet en de deegkorst goudbruin is.

Omdat ik de lapjes van Koopmans heb gebruikt heb ik er driehoekjes van gemaakt. 2 Eetlepels was echter te veel vulling hiervoor. Ze smaken erg lekker.
Uit het boekje 500 vlaaien & taartjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten