600 gram witte chocolade repen, in blokjes gehakt
200 gram boter
2 eieren
100 lichte basterdsuiker
175 zeer fijne tafelsuiker
2 theelepel vanille extract
350 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
100 gram gedroogde cranberries
100 gram macadamia noten, gehakt
Verwarm de oven voor 180 graden Celsius.
Smelt 170 gram witte chocolade en laat het afkoelen. Klop hierbij de boter, eieren, suikers en vanille tot het cremig is. Roer er de bloem, bakpoeder, kaneel en cranberries door en daarna de rest van de chocolade stukjes en gehakte macadamia noten, zodat het een stevig deeg wordt.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep met een eetlepel bergjes deeg met voldoende tussenruimte.
Bak in 12 minuten goudbruin. Laat ze even 1-2 minuten afkoelen zodat ze iets harder worden en plaats ze dan op een rooster om af te koelen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
als ik terug ben van vakantie, zijn deze koekjes aan de beurt! Ik ben gek op cranberries.
BeantwoordenVerwijderenAnne
Hmmm, deze waren vast heel erg lekker!
BeantwoordenVerwijderen