woensdag 11 januari 2012

Witte chocolade en macadamia koekjes

Een trommel vol lekkere koekjes, maar of deze lang vol blijft.... dat denk ik niet. Je eet je vingers erbij op.
Het recept komt van Annabel Langbein, een Nieuw Zeelandse chef.

150 gram zachte boter
165 gram bruine suiker
1 eetlepel vanille essence
150 gram bloem
200 gram fijngehakte macadamia's (ik heb rauwe noten gekocht bij de notenzaak)
180 gram witte chocolade, fijngehakt
40 gram geraspte kokos
45 gram havermout

Uit dit recept haal je ongeveer 30 koekjes. (Ik heb er 40 uitgehaald).
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius,
Bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng de boter met de suiker en de vanille essence tot een romige zachte massa.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot alles gemengd is. Maak er balletjes van en leg op de bakplaat.
Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

Ik heb er balletjes zo groot als een walnoot van gemaakt. Ze vloeien niet erg uit, dus je hoeft er niet veel ruimte tussen te laten.

5 opmerkingen:

  1. Ze zijn ook erg lekker en niet moeilijk te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ze zijn inderdaad heerlijk en ze smaken goed maar ze zijn Verslavend je kunt er bijna niet van er af blijven zooo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de zachte boter? is dat Roomboter of gewoon magarine?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Roomboter is het allerlekkerst. Margarine kun je altijd gebruiken, maar is niet zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen