woensdag 9 mei 2012

Voodoo lounge cupcakes

Nodig voor de cupcakes
250 gram volkorenmeel
9 gram bakpoeder
1 eetlepel cajunkruiden
300 gram kippengehakt
2 grote eieren
300 ml karnemelk
80 ml zonnebloemolie
60 gram maïskorrels
60 gram geraspte kaas
1/2 bosje bieslook

Voor de saus
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode chilipeper
olie
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel bruine basterdsuiker
200 ml kippenbouillon
versgemalen peper
1 theelepel maïzena
1 scheutje water
1 lente ui

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Meng in een kom, met een garde, de bloem, de bakpoeder en cajunkruiden door elkaar. Meng in een andere kom, het kippengehakt, eieren, karnemelk, zonnebloemolie, maïskorrels en de geraspte kaas. Snijd de bieslook fijn en roer de bieslook door het beslag. Roer beide mengsels door elkaar. Zet cupcakevormpjes in het bakblik en vul ze voor 3/4 met het beslag. Bak de cupcakes in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de chilipeper (naar smaak verwijder je de zaadlijsten en pitjes, dan wordt het minder pittig) en snijd de peper fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, chilipeper, tomatenpuree en basterdsuiker ongeveer 3 minuten. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de saus ongeveer 15 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper.
Roer de maïzena aan met een scheutje water en bind de saus.
Snij de lente ui in schuine plakjes. Schep op elke cupcake een lepeltje saus. Garneer ze met lente ui (dit heb ik achterwege gelaten).

Bron: Rudolph van Veen, 24 kitchen.

Wij vonden ze heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen