woensdag 11 juli 2012

Knapperige frietjes


Deze lekkere ovenfrieten worden gemaakt met maar heel weinig olie en zijn daardoor de gezonde variant van de gefrituurde versie.

8 middelgrote aardappelen (130-150 gram per stuk)
4 eetlepels bloem
3 eetlepels extra vierge olijfolie
1 theelepel fleur de sel
Versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier zodat die later gemakkelijk schoon te maken is.
Schil de aardappelen en snijd ze in frieten. Leg ze op de bakplaat en bestrooi ze met de bloem. Hussel ze om ze gelijkmatig met de bloem te bedekken.
Sprenkel de olie erover en hussel ze weer. Spreid de frieten in een enkele laag uit over de bakplaat en breng ze op smaak met zout en peper. Bak ze in ongeveer 1 uur goudbruin en krokant.


Je kunt ze beter in een schaal husselen, want dat werkt beter dan de bakplaat. De stukken friet zou ik zeker 1 cm dik snijden, anders worden de stukjes veel te hard.

Het recept komt uit De Free Range Cook van Annabel Langbein.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen