Deze lekkere ovenfrieten
worden gemaakt met maar heel weinig olie en zijn daardoor de gezonde variant
van de gefrituurde versie.
8 middelgrote aardappelen
(130-150 gram per stuk)
4 eetlepels bloem
3 eetlepels extra vierge
olijfolie
1 theelepel fleur de sel
Versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op
200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier zodat die later gemakkelijk schoon te
maken is.
Schil de aardappelen en
snijd ze in frieten. Leg ze op de bakplaat en bestrooi ze met de bloem. Hussel
ze om ze gelijkmatig met de bloem te bedekken.
Sprenkel de olie erover en
hussel ze weer. Spreid de frieten in een enkele laag uit over de bakplaat en
breng ze op smaak met zout en peper. Bak ze in ongeveer 1 uur goudbruin en
krokant.
Je kunt ze beter
in een schaal husselen, want dat werkt beter dan de bakplaat. De stukken friet
zou ik zeker 1 cm dik snijden, anders worden de stukjes veel te hard.
Het recept komt uit De Free Range Cook van Annabel Langbein.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten