vrijdag 12 april 2013

Chocolade-gember-havermout koekjes

2 roosters vol lekkere koeken.

  
Ingrediënten:

225 gram ongezouten boter
110 gram goudkleurige stroop
200 gram zachte bruine suiker
150 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
4 theelepels gemberpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
400 gram havermout
2 eieren, losgeklopt
50 gram stemgember, fijngehakt
115 gram goede kwaliteit pure chocolade

Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Smelt de boter en de stroop in een pannetje op zacht vuur. Zet het weg om lichtjes af te koelen.
Meng de suiker, bloem, bakpoeder, zout en kruiden en mix dit goed door elkaar. Roer er dan de havermout door en meng dit goed.
Giet het stroop-boter mengsel erbij en meng goed. Roer er dan de losgeklopte eieren en de stemgember door.
Maak hoopjes van dit mengsel op de bakplaat en hou ruimte over om ze te laten uitvloeien. Bak in de oven voor 8-10 minuten en haal ze dan uit de oven.
Laat goed afkoelen.
Smelt de chocolade au-bain marie (zorg dat de bodem van de schaal het water niet raakt!). Dip de koekjes in de gesmolten chocolade en laat ze uitharden.

Dit recept komt uit serie 2 van de Great British Bake Off.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen