woensdag 21 september 2011

Ham-prei taart

Een simpele, maar o zo lekkere hartige taart.

Ik heb gewoon maar wat ingrediënten bij elkaar gegooid en dus niet volgens een recept gewerkt.

Voor het deeg:
200 gram bloem
100 gram koude boter
snufje zout
beetje koud water

Voor de vulling:
2 preien
300 gram ham of een doosje hamblokjes
cashewnoten
pittige belegen kaas
2 theelepels kerriepoeder
1 bakje creme fraiche
3 eieren
zout en peper
evt. wat melk als de saus niet genoeg is

Meng de bloem en boter en zout vlug door elkaar en voeg een klein beetje water toe om een soepel deeg te maken.
Rol dit uit en vouw het op en herhaal dit nog twee keer. Laat het deeg 15 minuten rusten en rol het dan nog een keer uit. Bekleed de vorm hiermee en prik wat gaatjes in de bodem. Bak dit blind voor en nadat je de bakbonen eruit gehaald hebt, moet je de vorm nog even 5 minuten terug zetten in de oven.

Snij ondertussen de prei fijn, fruit deze in de koekenpan en voeg de fijn gesneden ham toe.
Als de bodem van de taart klaar is, strooi er dan wat geraspte kaas onderin, leg daarop de gefruite prei met ham, strooi er cashewnoten naar smaak over,
Meng in een maatbeker de eieren met de creme fraiche, zout en peper en kerrie poeder. Mocht dit wat te weinig lijken doe er dan wat melk bij. Schenk dit over de vulling van de taart en bestrooi nog met wat geraspte kaas. Bak de taart in 30-45 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.

Zo zag mijn ongebakken taart eruit, voor de saus erbij was geschonken.

1 opmerking:

  1. Lijkt mij lekker, ook maar eens proberen. Bedankt voor de complimenten op mijn blog. Ik heb ze over gebracht.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen