zaterdag 17 maart 2012

Kaassoep

200 gram oude brokkelkaas
800 ml runderbouillon
600 gram prei
250 gram hamreepjes
100 ml witte wijn
100 crème fraîche
100 gram gerookte spekreepjes
30 gram boter
30 gram zetmeel
1 ui
Peper en zout

Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het zetmeel al roerend toe en bak kort tot er een korrelig geheel ontstaat. Voeg de bouillon, al roerende met de garde, toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de witte wijn en de preiringen toe en blijf roeren. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de soep gebonden is.
Rasp 100 gram van de brokkelkaas en verkruimel de andere 100 gram in kleine snippers. Voeg het geraspte deel van de kaas, de ham en de crème fraîche toe aan de soep en roer goed door.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak ondertussen de spekreepjes krokant.
Verdeel de soep over 4 borden of kommen en strooi de spekreepjes en de snippertjes kaas over de soep.


Ik had genoeg aan 200 gram fijngesneden prei, 200 gram hamreepjes en ik heb ook geen zout toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen