225 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram bloem
4 eetlepels cacaopoeder
115 gram bruine basterdsuiker
265 gram pure chocolade chops
2 eieren
3,75 dl karnemelk
90 gram ongezouten boter, gesmolten
2 eetlepels pure chocolate chips extra
poedersuiker voor garnering
De oven voorverwarmen op 210 graden Celsius. Een muffinvorm invetten met gesmolten boter of olie (ik heb grote muffin papierenvormpjes genomen).
Bakmeel, bloem en cacaopoeder in een grote kom zeven. Suiker en chocolate chips erdoor roeren en in het midden een kuiltje maken.
De eieren en de karnemelk in een kommetje loskloppen en met de boter in het kuiltje bij de droge ingrediënten gieten. Met een metalen lepel roeren tot alles is gemengd. Roer niet te lang - het beslag moet nog iets klonterig zijn.
Het beslag in de vormpjes scheppen (met een ijslepeltang gaat dat heel makkelijk) en elk vormpje ongeveer driekwart vullen. De extra chocolate chips over de muffins strooien en licht aandrukken. De muffins in ongeveer 30 minuten gaar bakken.
Laat ze na het bakken nog 5 minuten in de bakvorm zitten voor je ze op een rooster laat afkoelen.
Voor het serveren bestrooien met poedersuiker.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
OOOOO jammie ....ben dol op chocolade muffins ...ooooooo wat ziet dit er lekker uit ;-))))
BeantwoordenVerwijderenWanneer maak je ze ??
Ik kom wel helpen opeten hahaahh .
liefs Rosita