woensdag 9 november 2011

Kaas kerriemoppen

recept voor plm. 450 gram

165 gram roomboter
90 gram oude kaas, geraspt
25 gram melk
165 gram patentbloem
3 gram kerriepoeder
3 gram zout
cashewnoten, halve noten
1 ei voor strijksel

Roomboter op kamertemperatuur zetten. Bakplaat dun besmeren met wat boter. Oven voorverwarmen op 180ºC.
Gebruik een mixer met spiraalkneders of vlindergarde.
De roomboter smeuïg zacht roeren in een ronde beslagkom. De geraspte kaas er goed doorheen mengen samen met zout en kerriepoeder. De melk er geleidelijk doorheen roeren. Als alle melk goed is opgenomen tot slot de gezeefde bloem erbij doen en tot een glad deeg mengen.
Doe dit zachte deeg in een spuitzak met een glad spuitmondje van ongeveer 8 mm Ø    . Spuit kleine bolletjes van 3 cm Ø op de ingevette bakplaat, ongeveer 6 cm van elkaar. Op elk bolletje een cashewnoot (halve zijn goed, hele worden niet gaar) leggen en daarna voorzichtig met een kwastje ei bestrijken.
Bak deze kerriemoppen licht van kleur af in ongeveer 20 minuten. Na afkoeling van de bakplaat scheppen op een presenteerschaal of bewaren in een goed afsluitbare trommel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen