zondag 20 november 2011

Zeeuwse bolussen

Tegenwoordig kijk ik graag naar 24Kitchen en dan met name naar Rudolph's Bakery. Hij heeft in één van de afleveringen Zeeuwse bolussen gemaakt en die heb ik vandaag geprobeerd te bakken.

500 gram bloem
15 gram kristalsuiker
1 ei
10 gram zout
50 gram verse gist
215 ml lauw water
50 ml melk
25 gram roomboter


pond donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels kaneel.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng voor het deeg alle ingrediënten behalve de boter. Kneed 6 minuten met de hand of in de machine. Voeg de laatste 4 minuten de boter toe en kneed goed door. Verdeel het deeg in bolletjes van ca. 80 gram en laat ze circa 20 minuten rijzen.
Rol vervolgens elk bolletje deeg uit tot een streng van 30 cm. Meng de basterdsuiker met de kaneel in een grote schaal. Bestrijk de streng met een beetje water en rol het deeg door het suikermengsel. Draai er een bolus van.
Verdeel de bolussen over een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de bolussen in 7 minuten af. Als de bolussen gebakken zijn, leg ze dan direct omgekeerd op een grote schaal en laat afkoelen.

de bolletjes na het rijzen

Basterdsuiker en kaneel worden gemengd.

in de oven

na het bakken
Ik vind 7 minuten er kort om te bakken en laat ze waarschijnlijk de volgende keer iets langer bakken. De smaak is erg lekker.
Rudolph's Bakery hier kun je gezellig rondneuzen.

3 opmerkingen:

  1. hallo die Mama ze smaken wel goed he?

    heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wouw, wat lekker, kon ik er maar eentje proeven!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze lijken me lekker te smaken, maar sommige zien eruit als..........nou ja lekkerrrrr hoorrrr..
    Groetjes Marian

    BeantwoordenVerwijderen