woensdag 26 januari 2011

Ctroentruffels





Vandaag citroentruffels gemaakt. Mijn eerste stapjes op bonbon maken gebied. Ze staan nu op het blik te koelen in de koelkast.

Ingredi├źnten:
200 gram witte chocolade, fijngehakt
60 ml slagroom
30 gram roomboter
25 gram cakekruimels
1 theelepel fijn geraspte citroenschil
50 gram witte chocolade, extra, fijn geraspt

Bekleed een bakblik van 32 x 28 cm met folie (ik heb bakpapier genomen).
Doe de fijngehakte chocolade in een kom. In een klein steelpannetje meng je samen de slagroom met de roomboter en zet dit zachtjes op het vuur. Laat de boter smelten en breng het daarna aan de kook. Haal het dan van het vuur en giet het in de kom met chocolade. Gebruik een houten lepel om dit te mengen en los de chocolade op en er ontstaat een glad mengsel. Hier voeg je de cakekruimels en citroenschil aan toe.
Zet dit een half uurtje in de koelkast om af te koelen.
Rol van een flinke theelepel mix balletjes. Rol elke truffel door de geraspte chocolade en plaats hem op je bakblik. Laat dit nog ongeveer 30 minuten in de koelkast opstijven.
Bewaar de truffels in een luchtdichte doos in de koelkast. Ze blijven ongeveer 2 weken goed.

De geraspte chocola

cake kruimels en citroenrasp

mengsel in de kom

ik vond dit makkelijker, het truffeltje in de kom met geraspte chocola heen en weer schudden.

1 opmerking:

  1. oei, dat ziet er smakelijk uit,Lies! van het weekend eens proberen. Groetjes, Jo

    BeantwoordenVerwijderen