Helaas, iets te hard gebakken, maar smaakt nog altijd prima |
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram lboem
250 gram witte basterdsuiker
200 gram koude boter, in blokjes
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
500 gram kwart
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hete lucht 180 graden).
Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout met koele handen tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2 cm.
Splits 3 eieren boven een kom waarin je het eitwit opvangt.. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klot het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze in het midden van de oven. Bak de cheesecake in 50 minuten gaar en goudgeel.
Zet de cheesecake minstens 1 uur in de koelkast voor je hem serveert, hij is koud het lekkerst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten