woensdag 23 maart 2011

Citrusschilletjes konfijten



3 sinaasappels
200 gram water
600 gram suiker
fijne tafelsuiker

Was de sinaasappels goed, snijd ze in vieren en snijd het vruchtvlees eruit. Snijd de schillen in dunnen reepjes.
Breng wat water met een snufje zout aan de kook en laat hierin de reepjes 2 minuten koken, om de bittere smaak eraf te krijgen. Giet af door een vergiet.
Breng nu 200 gram water met de 600 gram suiker al roerend aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken. Haal de pan van het vuur en leg de reepjes in de hete siroop.
Laat dit een nachtje staan.
Haal met een schuimspaan de reepjes eruit. Breng de siroop weer aan de kook, laat hem 1 minuut koken, draai het vuur uit en doe de reepjes er weer in. Laat dit nogmaals een nacht staan.
Haal dan wederom de reepjes eruit, breng het nogmaals 1 minuut aan de kook en doe de reepjes er weer in.
Giet de siroop in een schone glazen pot.
Bewaar de gekonfijte schilletjes in de siroop. Haal ze 2 uur voor gebruik uit de siroop en laat ze goed uitlekken. Rol ze dan door de fijne tafelsuiker.

In plaats van sinaasappels kunnen ook citroenen gebruikt worden.

Recept komt uit het boek De banketbakker van Cees Holtkamp.

toegevoegde reactie op 27-03-2011
In de pot zitten 6 citroenen verwerkt, maar wel op 200 water en 600 suiker.

Na de eerste nacht in de siroop te hebben gelegen. Smaakt trouwens nu al lekker

3 opmerkingen:

  1. Jouw blog ziet er leuk uit zeg! Ik vond het grappig te lezen dat jij ook het boek van Holtkamp hebt. Goed hè. Deze citrusschilletjes ga ik ook beslist eens maken,- ik had er over heen gekeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je ze al gemaakt heb. Ik ga het ook proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grappig, Lies! En weer zo heel anders als ik ze gemaakt had! Lijkt me ook extra lekker als je ze in de siroop kan laten staan. Ga ik dus als mijn stukjes op zijn even zo proberen! ;-) Groetjes,Jo

    BeantwoordenVerwijderen